Riina

Olen Riina ja tämän blogin kirjoittaja. Sairastuin vuonna 2021 työuupumukseen, jäin pitkälle sairauslomalle ja sain masennusdiagnoosin. Toipumisprosessi on ollut pitkä ja jatkuu edelleen. Olen saanut apua psykoterapiasta ja lääkityksestä, mutta eräs keino on ollut ylitse muiden. 

Se tuli elämääni viime syksynä hieman yllättäen, kun maltoin päästää irti vanhasta ja antaa tilaa uudelle. Se on ollut aina läsnä, mutta nyt se vei minut täysin mukanaan. Auttoi minua käsittelemään tunteitani, laittoi tutkimaan vanhoja muistoja, antoi syitä uupumukselle, pisti sisäisen piiskaajani kuriin, johdatti myötätunnon äärelle ja avitti kurkistamaan valoisampaan tulevaisuuteen.  

Se keino on täysin ilmainen ja kaikkien saatavilla.

Se ei ole salaisuus, se on kirjoittaminen.

Aloitin tämän blogin autofiktiivisten tekstieni julkaisupaikkana syksyllä 2021. Julkisesti kirjoittaminen motivoi ja lukijamäärien seuraaminen oli koukuttavaa. Opin, että hyvinvoinnin lisääminen kirjoittamalla on nimeltään kirjallisuusterapiaa. Olin löytänyt sekä kehittänyt monia erinomaisia kirjallisuusterapeuttisia kirjoitusharjoituksia, joita voisin jakaa muille. Voisin opiskella kirjallisuusterapiaohjaajaksi ja kirjoittaa aiheesta omaelämäkerrallisen, luovan tietokirjan! Pian kirjoittamisesta tuli pakonomaista ja se alkoi aiheuttaa stressiä. Olin taas alkanut suorittaa. Oli pakko ottaa tauko.

Aloin pohtia, miksi kirjoitan. Siksi, että se lisää hyvinvointiani. Pohdittuani asiaa lisää totesin, että kirjoittamalla kirjan aiheuttaisin itselleni lisää stressiä. Kirjoittamalla silloin tällöin blogiini voisin jatkaa rennosti kirjoitusharrastustani ja ylläpitää hyvinvointiani. Päätin muuttaa blogiani niin, että jaan siellä kirjoitusharjoituksia. Näin voin samalla auttaa muita lisäämään hyvinvointiaan kirjoittamalla.

Eli tervetuloa lukemaan ja kirjoittamaan! 

Toivon, että Kirjoitusharjoituksia-sivun tehtävät inspiroivat sinua kirjoittamaan. Voit kirjoittaa tekstisi vain itsellesi tai julkisesti kommenttina suoraan harjoitukseen. Tai ehkä sinulla on oma blogi, Instagram-tili tai muu paikka, johon julkaiset kirjoituksiasi. Silloin olisi tosi kiva, jos lisäät linkin siihen kommenttina. 

Kiitän jo etukäteen kaikista kommenteista – iloitsen, jos tekstini herättävät sinussa halun kysyä, kertoa omasta kokemuksestasi tai ihan vain sanoa mielipiteesi!

Tavoitat minut sähköpostitse osoitteesta riina (ät) pseudoriina.fi.

Voit seurata blogiani Facebookissa ja Instagramissa sekä blogit.fi:ssä.