Myötätuntoinen henkilö

Kehittele itsellesi myötätuntoinen hahmo. 

Hän voi olla vaikka kummitätisi, setäsi, isoäitisi tai ystäväsi. Mikä henkilön nimi on? Miltä hän näyttää? Missä hän asuu? Miten tunnet hänet? Miten pidätte yhteyttä? Tee hahmosta juuri sellainen, kuin haluat ja mitä sinä tarvitset, hän on sinua varten! Luo hänestä uskottava ja anna hänelle piirteitä, joita arvostat. Pohdi, mikä motivoi häntä auttamaan sinua. Voit ottaa elementtejä tuntemistasi henkilöistä ja yhdistellä niistä parhaat puolet. 

1. Kirjoita ensin teksti, jossa kuvailet myötätuntoista henkilöä ja suhdettasi häneen.

2. Sitten voit aina tarvittaessa kirjoittaa hänelle ja kertoa mikä mieltäsi askarruttaa. Voit kuvata hänelle hankalaa tilannettasi ja myös kysyä häneltä kysymyksiä ja neuvoa.

3. Muutaman päivän kuluttua lue kirjoittamasi teksti, mutta eläydy nyt itse myötätuntoisen hahmon rooliin. Miltä ongelma näyttää ulkopuolisen, myötätuntoisen ja viisaan ihmisen silmin? Kirjoita vastaus itsellesi myötätuntoisen ystäväsi sanoin. Mieti, mitä hän tilanteessa sanoisi. Ainakaan hän ei tuomitse sinua, vaan ymmärtää ja kannustaa. Ehkä hänellä on jokin uusi näkökulma asiaan? 

4. Myötätuntoinen hahmo voi myöhemmin kirjoittaa sinulle ilman että itse ensin kirjoitat hänelle. Hän voi kysyä mitä sinulle kuuluu ja antaa neuvoja, joita ajattelee sinun tarvitsevan. Hän tuntee sinut ja saattaa jopa aavistaa ongelmasi. Hän kannustaa ja lohduttaa sinua, tarjoaa sinulle juuri sellaista myötätuntoa kuin sinä tarvitset.

Tehtävän tarkoituksena on herättää myötätuntoa ja armollisuutta itseäsi kohtaan.

Toivon, että tämä tehtävä inspiroi sinua lisäämään hyvinvointiasi kirjoittamalla. Voit kirjoittaa tekstisi vain itsellesi tai julkisesti kommenttina suoraan tähän harjoitukseen. Tai ehkä sinulla on oma blogi, Instagram-tili tai muu paikka, johon julkaiset kirjoituksiasi. Silloin olisi tosi kiva, jos lisäät kommenttina linkin siihen. 

Lue esimerkkinä kirjoituksia minun myötätuntoisesta hahmostani, Mama Hellistä.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *