Sivustaseuraaja: Ensimmäinen avoanoppi

Vilkaisen pihatielle, mutta vielä ei näy ketään. Tuomo ja Riina on kohta tulossa. Tuntuu ihan kauhealta ajatella, että ehkä viimeistä kertaa yhdessä. Tuomo soitti mulle tänään ja sanoi, että se on loppu nyt. Se itki puhelimessa. Minun tunteellinen pikku mussukkani, esikoiseni, vaikka iso mies jo. 

Ne on ollut kuusi vuotta yhdessä. Kihloissa, ja yhteinen asuntolainakin. Minä ajattelin, että se kestäisi. Ne on niin hyvä pari. Tuomo ja Riina. Aina hassuttelee yhdessä, aina menossa, aina pitää toisistaan huolta. Tai piti. Nyt, kun Tuomolla on oikeasti vaikeaa, ei Riina enää jaksakaan olla tukena. Vaikka sitähän se parisuhde juuri nimenomaan olisi, myötä- ja vastoinkäymisiä. Juuri silloin kun niitä vastoinkäymisiä on, pitäisi tukea. Miksi sitten pitää lupautua naimisiin, jos ei ole valmis seisomaan tukena! 

Riina oli vielä ihan teinityttö, kun Tuomo tapasi sen. Mutta jotenkin niin aikuismainen, ja kypsä. Toi sopivasti vähän ryhtiä Tuomon elämään. Tuomo kun on sellainen koheltaja välillä, ja toisaalta taas niin herkkä taiteilijasielu. Mutta pitäishän sen Riinan nyt jo olla aikuinen, onhan se jo 22-vuotias. Kyllä sen ikäisen pitäisi jo ottaa vastuuta parisuhteesta, kodista ja puolisosta, etenkin kun puoliso on masentunut. Ehkä se on sitten kuitenkin vielä niin nuori. Haluaa vielä olla villi ja vapaa, rillutella. Taitaa se Riinakin olla aikamoinen riekkuja vielä. Ja kyllä Tuomon olisi jo aika vakiintua, olisi kiva saada niitä lapsenlapsiakin pian. Mutta eihän sellaista ääneen saa sanoa, ei ainakaan 22-vuotiaalle. Nykyään pitää olla opiskelut tehtyinä ja ura aloitettuna ennen kuin ruvetaan lapsentekohommiin. No, nyt pitää kyllä unohtaa mummohaaveet hetkeksi. 

Tai jos tämä ero ei olisikaan lopullista, ehkä se on vaan semmoinen ryppy rakkaudessa. Onhan tällä nuorella parilla ollut kinaa ja riitaa aiemminkin. Pitää kuulostella nyt illalla, josko siitä Riinasta kuitenkin olisi ihan oikeaksi miniäksi. Rehellisesti sanottuna epäilen kyllä. On se sen verran raju temppu jättää toinen just silloin kun toisella on noin vaikea hetki elämässä meneillään. Sellaista on vaikea antaa anteeksi.

Pihalta kuuluu auton ääni. Moottori sammuu, ovet aukeavat ja läiskähtävät sitten kiinni. Sieltä ne tulevat, päät painuksissa kuin tuomiolle menossa: mun rakas esikoinen ja entinen miniä.

2 kommenttia

 1. Hei Riina,

  on ollut kiva lukea blogiasi, kiva kun kirjoitat!

  Muistan, kun kerroit avoanoppisi reaktiosta eroonne. Olit järkyttynyt, kuinka aiemmin niin mukava ihminen olikin yhtäkkiä niin jyrkkä ja tuomitseva sinua kohtaan ja vahvasti poikansa puolella, ikään kuin sinua vastaan. Mutta ajattelikohan hän tosiaan niin kuin tässä muistelet? Voisiko olla, että hän oli jo valmiiksi surullinen poikansa masennuksesta ja sitten vielä järkyttynyt erostanne? Ehkä hän ei ollut pettynyt sinuun, vaan siihen, että joutui luopumaan sinusta? Hän varmasti piti sinusta tosi paljon ja olisi halunnut pitää sinut läheisenään.

  terveisin,

  Helli

 2. Moikka Helli!

  Niin, onhan asioilla aina (vähintään) kaksi puolta. Eikä muisti aina ole kovin luotettava kumppani. Mutta olihan se outoa, kuinka yhtäkkiä läheisenä pitämänsä ihminen onkin itseään vastaan, aivan kuin syyllistäisi minua erosta, joka oli itse asiassa hänen oman poikansa päätös. Kai äidit toimivat noin: ovat kriisin hetkellä oman lapsensa puolella, kritiikittä kaikkia muita vastaan.

  Kiitos Helli (taas) myötätuntoisesta ja positiivisesta näkökulmastasi!

  terkuin

  Riina

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

%d bloggaajaa tykkää tästä: