Helli tässä hei,

Mitä sulle kuuluu? Vaikuttaa siltä, että nukut nyt paremmin ja energiaa näyttää riittävän vuorilla seikkailuun asti, ihanaa! Nauti nyt täysin rinnoin siitä, että voit tehdä kaikkia niitä asioita, joista jouduit aiemmin tänä vuonna vain haaveilemaan. Olen tosi iloinen sun puolesta, että uskaltauduit kokeilemaan lääkitystä ja että se näyttää sopivan sulle noin hyvin. Moni haraa lääkkeitä vastaan ja monelle niistä tuleekin ikäviä sivuvaikutuksia, joten sulla näyttäis olevan hyvä tuuri! 

Mutta ethän nyt vaan intoile liikaa? Muista, että sä oot kuitenkin toipilas. Menee vielä monta kuukautta, että sulla alkaa olemaan voimia kuten aiemmin. Tai eihän sun siihen pidäkään pyrkiä, sä teit aiemmin ihan liikaa, ihan liian kovilla kierroksilla ja just siks päädyitkin noin huonoon jamaan. Sanotaan siis mieluummin, että menee vielä aikaa, kunnes sulla on enemmän energiaa. Olethan kärsivällinen, jookos? Joka viikko aina pikkuisen enemmän, mutta välillä voi toki tulla takapakkiakin. Kyllähän sä olet kärsivällinen, joka viikko kärsivällisempi.

Nyt sun kannattaa ajatella, että energia on sellaista kallisarvoista valuuttaa, ettei sitä ihan mihin tahansa kannata tuhlata. Näet vain niitä ihmisiä, joita oikeasti haluat, ja joiden tapaamisesta saat hyvän mielen. Teet vain niitä asioita, joita oikeasti haluat tehdä. Ei sun tarvitse nyt tehdä mitään. On parempi, että maksat jollekin toiselle, joka siivoaa sun kodin. Sulle on niin tärkeää, että sun koti on siisti, mutta eihän sun kannata itse sen siivoamiseen laittaa energiaa nyt. Sulla on ihana uusi rutiini, että käyt joka viikko uimassa ja saunassa, pidä siitä kiinni! Voisit miettiä muitakin hemmottelujuttuja, käy vaikka hierojalla, se tekee hyvää. Just nyt sä tarttet kaikkea tollaista ekstraa. Tai siis tarvitsethan sä sitä yhtä lailla tulevaisuudessakin, mutta kun nyt saat siitä rutiinin, niin muutaman kuukauden päästä et edes pohdi, että pitäisikö mennä hierojalle, vaan sulla on vakiaika joka kuukausi, ja tarpeen tullen otat vielä lisäaikoja. 

Sä olet kyllä toipunut jo tosi hyvin. On ollut ilo seurata, kuinka sä oot rauhoittunut tosi paljon ihan viimeisen parin kuukauden aikana. Sähän et enää säpsähtele jokaisesta koiran haukusta tai ambulanssin pillistä. Eikä sulla tule enää niin usein sanaharkkaa tai konflikteja asioidessasi muiden ihmisten kanssa. Sun hengityskin kulkee paremmin ja tasaisemmin. Onko se kurkussa tuntuva puristus jo alkanut helpottaa? Oletko myös huomannut, että sun ei enää tarvitse miettiä, että jaksaisitko tyhjentää tiskikoneen tai kauppakassit ja kannustaa tai huijata itseäsi tekemään sen, tai edes osan siitä, sillä nykyään sä oot tuollaiset pienet askareet tehnyt ihan huomaamattasi? 

Sulla ei enää taida olla koko ajan sitä tunnetta, että pitäisi tehdä jotain. Aina vaan harvemmin sä stressaannut ja ahdistut jostain arjen pienistä asioista. Etkä jää vatvomaan jotain pientä vastoinkäymistä, vaan kohtaat sen, erittelet sun ajatuksia, tajuat, mitä niistä kannattaa kuunnella ja jatkat eteenpäin. Yhä useammin susta tuntuu ihan vaan hyvältä, kaikki arjen asiat, tämä elämä. Mä oon tosi ylpeä susta! Ja tosi iloinen sun puolesta. Ja mä oon ihan varma, että toi kehitys jatkuu just noin hyvänä tästä eteenpäinkin. Ajattele, vuoden päästä sä oot varmaan jo tosi voimissas, jaksat jo tehdä normaalisti töitä ja harrastaa, ahdistus on harvinainen vieras ja hyvä olo ihan vakituinen kaveri. Sulla on ehkä jo uusi työ tai oot sellaista hakemassa. Ja ihan varmasti sä sellaisen löydätkin. Tai ehkä sä perustat oman yrityksen, jonkun tosi erityisen, just sun omiin osaamisalueisiin perustuvan. Sulla on vielä niin paljon kaikkea hyvää edessä! 

Mutta ethän sä hötkyile, kun nautit vaan tästä missä oot nyt. Saat vielä olla väsynyt (siis saathan sä aina tulevaisuudessakin olla väsynyt!), teet vähän vähemmän, lepäät paljon, kokeilet mitä jaksat, opettelet uusia rutiineja, olet vielä vähän eristyksissä muista ihmisistä, nautit omasta seurastasi ja rauhastasi. Pikkuhiljaa voimistut ja kasvat täyteen loistoosi. Nyt: nauti!

Rakkain terveisin,

Helli

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *