Rakas Riina,

olen kirjoittanut sinulle jo monta kertaa, mutta et tainnut saada viestejäni, koska ne menivät vanhaan ulkomaalaiseen numeroosi. Onneksi nyt tajusin lähettää viestin tähän uuteen suomalaiseen numeroon, jotta varmasti saat sen. Olisit varmasti tarvinnut tukea ja tsemppiä viime viikkoina, joten pahoittelen että tsempit meni bittiavaruuteen.

Ymmärrän kyllä, että et ole ehtinyt minulle uutta numeroasi päivittää, sillä sinulla on varmasti sata (tuhat?) asiaa mielessä! En voi edes tietää mitä kaikkea sinulla on järjestettävänä. On tuo todella poikkeuksellinen tilanne missä olet. Sinulla ei ole hoidettavana pelkästään ulkomailta Suomeen muutto, vaan myös samaan aikaan yrityksen perustaminen ja uuteen ammattiin hyppääminen. Ja jotta siinä ei olisi tarpeeksi, niin sinä teet tämän hurjan loikan suoraan työuupumuksesta toipumisen jälkeen! Siitä on vasta pari kuukautta, kun lopetit masennuslääkityksen, eikö?

Uskon tietenkin, että selviydyt tästä valtavasta urakasta hienosti. Sinä olet järjestelmällinen, osaava ja oppiva. Olet aiemmin selviytynyt vaikka mistä, nyt sinulla on entistä paremmat keinot käytössäsi ja olet tutussa ympäristössä. Ja olet jo reilusti voiton puolella. Mutta selviytymiseen on yksi aivan ehdoton ehto.

Älä kuuntele Piiska-Riinaa.

Minä olin siinä ymmärryksessä, että Piiska-Riina jäi entiseen kotimaahasi. Olin niin iloinen kun lähetit minulle kuvan siitä katkaistusta mattopiiskasta. Hyväuskoisena hölmönä ajattelin, että Piiskis tosiaan jäisi vuorille loikoilemaan (tai korkeintaan huutelemaan pientareelta maantiepyöräilijöille). Voin kuvitella, kuinka tarkistit vielä lähtiessäsi auton takakontin: “Mahtavaa, ei jäniksiä kyydissä.”

Pari ekaa viikkoa sinulla meni hienosti, rennossa Suomi-loma-fiiliksessä hoidit asioita sen verran kuin kerkesit ja näit ystäviä. Pääsit kunnon tekemisen meininkiin, joka päivä piti edistää sekä muuttoa että yritystä. Huomasit, ettei kotona oikein osaa rentoutua, eihän täällä voikaan, kun ei ole edes sohvaa. Tajusit, että joku kuiskii korvaasi: kodin pitäisi olla jo järjestyksessä, nettisivujen pystyssä ja asiakkaita laskutettavana. Mitä enemmän tekee, sitä nopeammin menestyy.

Kuinka ollakaan, Piiska-Riina on nähty Helsingissä. Se juoksi ultramaratonin Saksan läpi ja ui heti perään Suomenlahden poikki. Ei se raukka osaa elää ilman sinua. Onneksi piiska jäi sentään Keski-Eurooppaan, joten Piiskis on aikalailla aseeton.

Muista kirkkaasti, mikä on menestyksesi määritelmä. Se ei ole liikevaihdon tai maksavien asiakkaiden määrä, eikä nettisivujen hieno ulkoasu. Vaan sinun oma hyvinvointisi. Se, että töihin on joka päivä kiva mennä ja työtä on kiva tehdä. Ja että se edistää muiden ihmisten hyvinvointia.

Pidä pää kylmänä. Kun löydät Piiska-Riinan rappukäytävästä norkoilemasta puhu sen kanssa suoraan. Kerro sille, mikä on pelin henki ja mitkä ovat sinun pelisääntösi. Ei Piiska-Riina ole yrityksesi osakas, ei sillä ole päätösvaltaa. Halutessasi voit palkata sen apulaiseksi ja nakittaa sille kaikki ikävät hommat. Sinä olet pomo.

rakkain terveisin ison halauksen kera,

Helli

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *